Wednesday, November 1, 2017

Sputnik ja Inno ja Irja blogi, Janno tegi kunsti ?



https://sputnik-news.ee/incidents/20171031/7770499/politseikuulist-surma-saanud-mees-oli-33-aastane-eestlane-jaanus-kaarmann.html


abaduse väljakul nugadega vehkinud ja surnuks tulistatud 33-aastane mees oli Eesti üheks rikkaimaks ärimeheks peetava, Transferwise kaasasutaja ja tegevjuhi Kristo Käärmanni vend Jaanus
TALLINN, 1. november — Sputnik. Põhja prefekt Kristian Jaani leidis PPA pressikonverentsil, et politseiametnikud, kes tegid kolm hoiatuslasku ning ühe lasu, mis tabas neid nugadega rünnanud meest rindkerre, on käitunud õigesti, vahendas Pealinn.
"Meie väljaõppe sisu on, et kui rünnatakse külmrelvaga lühikese vahemaa tagant, tuleb käituda väga resoluutselt," kinnitas ta.

Eelnev öö täis paranoiat ja luulusid

Ööl vastu tänast postitas Jaanus Käärmann oma Facebooki kontole mitmeid segaseid sõnavõtte, milles noormees räägib ajupesust, sellest, kuidas USA tema tegemisi satelliitide ja mikrolainetega jälgib ning CIA vandenõudest.
Viimane postitus noormehe Facebooki-seinalt annab aimu, et tema psüühika oli murdumas:
Kell 00.11 postitas noormees:
Viis minutit enne seda aga postitas ta õõvastava inglise keelse sõnumi: "Me and my family dead. Please make it count."("Mina ja mu perekond sureme. Palun tehke, et see loeks").
Küsimusele, kas politseil on ka mingeid ettekirjutusi, kuhu ta sellisel juhul sihtima peab, näiteks jalgadesse või õlga, vastas Jaani öeldes, et iga ametnik otsustab seda antud olukorras ise.
Riigiprokurör Taavi Perni sõnul on haiglas surnud 33-aastase ründaja suhtes algatatud ka kriminaalmenetlus. "Alustati kriminaalmenetlus tapmiskatse paragrahvi alusel — tundmatu mees üritas tappa kahte politseinikut," selgitas Pern.
Tema sõnul uuritakse menetluse käigus ründaja tausta, otsitakse viiteid, mis oli rünnaku motiiv, ning üritatakse välja selgitada, kas rünnak oli seotud tema tervisliku seisundiga ning kas tal oli kaasosalisi.
Vabaduse väljakul toimus tulistamine
© SPUTNIK / ВАДИМ АНЦУПОВ
Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava sõnul sai kell 11.10 teate, et mööda Harju tänavat liigub Vabaduse väljaku suunas nugadega vehkiv mees. Sündmust pealt näinud noor mees ütles Postimehele, et nägi, kuidas nugasid käes hoidnud mees tuli Harju tänava poolt Vabaduse väljakule. Mehe otsaette oli kirjutatud "LOLL" ning tal oli nöör kaelas. Mees kõndis paljajalu.
"Inimesed olid väga hirmunud ja helistasid häirekeskusesse," lausus Aava. Politseinikud reageerisid väljakutsele ja läksid sündmuskohale. Korrakaitsjad palusid mehel noad käest visata ja peatuda. Paljasjalgne mees korraldustele ei allunud.
"Pärast korduvate korralduste andmist olid korrakaitsjad sunnitud tegema hoiatuslasu õhku. Selle peale mees endiselt ei allunud korraldustele, vaid hakkas lähenema politseinikele noad käes. Politsei kasutas teenistusrelva mehe peatamiseks," lisas Aava Postimehele.
Kokku kõlas kolm lasku ja mees varises maha. Kiirabi toimetas mehe haiglasse, kus ta suri raskete vigastuste tõttu.

Pealtnägija: mees kõndis paljajalu ringi, kaks nuga käes

"Nägin, et politseibuss tuli ja politseinikud hakkasid midagi nagu otsima," rääkis sündmusi pealt näinud Vabaduse väljakul töötav Kuldar.
"Algul ei saanud aru, milles teema on. Siis nägin, et üks vend kõndis Vabaduse väljakul paljajalu ringi ja kaks suurt nuga on käes. Järelikult oli nugadega mees juba varem ringi kõndinud ja keegi oli politsei välja kutsunud. Keegi inimene rääkis, et see mees olevat teda eemal linnas jälitanud. Algul jäi nugadega mees seisma ja politsei käskis tal noad maha panna. Siis võttis mees asendi sisse ja jooksis nugadega politsei poole. Ma ei kuulnud, kas nugadega mees seejuures ka midagi karjus. Siis politsei lasi ta maha," lisas Kuldar.

Aas kiitis politseid kiire tegutsemise eest

Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas kiitis Tallinna politseid kriitilise juhtumi operatiivsel lahendamisel. Aasa sõnul jääb turvalisus Tallinnas linnavalitsuse prioriteediks ka edaspidi. "Mul on hea meel, et tallinlased võivad ennast tunda turvaliselt, kuna meie politsei suudab tegutseda kiirelt ja otsustavalt. Linnavalitsus on toetanud varem ja toetab ka edaspidi igati politsei tegevust turvalisuse tagamisel," kinnitas Aas.
Tallinnas Koplis toimus tulistamine
© SPUTNIK / ВАДИМ АНЦУПОВ

Anvelt: rünnak oli üksikjuhtum

Siseminister Andres Anvelt tunnustas seoses Vabaduse platsil toimunud noarünnakuga politsei kiiret reageerimist, teatas siseministeerium BNS-ile. "Politseinikud tegutsesid sündmusel väga operatiivselt ning oht kõrvaldati kiiresti. Juba praegu võib öelda, et tegu oli üksikjuhtumiga ning seosed igasuguse äärmuslusega on välistatud. Juhtunu täpsed asjaolud ja tausta selgitab uurimine ning siis teavitame sellest ka avalikkust," kinnitas siseminister.
"Toimunu kinnitas taas seda, et Eesti politsei tegutseb meie kõigi turvalisuse kaitsmisel otsustavalt ja kiiresti. Inimesed võivad rahulikult jätkata oma igapäevaseid tegemisi ja avalikus ruumis mingit ohtu ei valitse," rõhutas Anvelt.


Read more: https://sputnik-news.ee/incidents/20171031/7770499/politseikuulist-surma-saanud-mees-oli-33-aastane-eestlane-jaanus-kaarmann.html





-----------
https://innojairja.blogspot.com.ee/2017/11/kas-jaanus-kaarmann-tegi-kunsti.html

Kas Jaanus Käärmann tegi kunsti?

Pilt Jaanus Käärmannist Toompeal Riigikogu hoone ees, allikas: https://jaanuskaarmann.wixsite.com/mysite.

Tallinnas tänaval nugadega vehkimise tõttu maha lastud Jaanus Käärmann võis teha omast arust kunsti, häppeningi stiilis. Kunstnikud on sageli oma elu kunstile ohvriks toonud







No comments:

Post a Comment