Wednesday, November 1, 2017

Ohtuleht Vabaduse väljakul tulistatud mehe taust: introvert, kes nägi kõikjal vandenõusid

Ohtuleht Vabaduse väljakul tulistatud mehe taust: introvert, kes nägi kõikjal vandenõusid


http://www.ohtuleht.ee/837171/vabaduse-valjakul-tulistatud-mehe-taust-introvert-kes-nagi-koikjal-vandenousid




Vabaduse väljakul nugadega vehkinud ja surnuks tulistatud 33aastane Jaanus Käärmann oli sõprade sõnul endasse tõmbunud ja postitas eile õhtul sotsiaalmeediasse kummalisi sõnumeid.
„Väga introvertne inimene, kellega oli raske silmast silma rääkida, kuna ei rääkinud kunagi midagi endast,“ meenutavad sõbrad Jaanust.
Sõbrad kinnitavad, et ühel hetkel oli raske tema sõnadest ja maailmapildist aru saada, mistõttu kahtlustasid nad isiksusehäiret. „Tal olid mingid väga omad teemad, nägi kõikjal vandenõusid.“ Kuna mehe uus suhtumine oli raskesti mõistetav ja suhtlemine muutus keerulisemaks, tõmbusid ka sõbrad eemale.
"Jah, ta käitus vahepeal kummaliselt ja mitmed inimesed olid seepärast mures, aga samas midagi väga hullu ka ei juhtunud," ütles üks 33-aastast ründajat tundnud sõber. "Ta käitus ekstravagantselt, kuid enamjaolt oli ta täiesti adekvaatne ja mingeid drooge ka minu teada ei tarvitanud."
Ühtlasi imestavad nad, mis juhtus ööl vastu tänast, kui Jaanus enda Facebooki kontole rea krüptilisi sõnumeid postitas. Üks sõber pöördus ka mehe poole küsimusega, et mis hullust ta nüüd ajab, kuid vastus jäi tulemata.
Peamiselt puudutavad sõnumid vandenõusid: keegi kuskil luurab, valvab, ohustab. Programmeerijana töötanud mees kirjutab kohati erialases slängis, mistõttu on keeruline aru saada, mida ta täpselt öelda soovib.
(Facebook)
Küll aga on ta postitanud näiteks USA president Donald Trumpi foto ning väidab, et USA suudab inimesi luurata nii mikrolainete, wifi kui ka satelliitide kaudu. Lisaks viitab ta tehisintellektile ja taastuvenergiale ning teeb paar jahmatavat avaldust: „Mina ja mu pere surnud. Tehke, et see loeks midagi.“ ja „Viimast söömaaega ei ole.“
(Facebook)
Samasisulised tekstid leiab ka mehe Twitteri kontolt. 
(Twitter)






No comments:

Post a Comment